ثبت شرکت تعاونی ، شرایط ثبت شرکت تعاونی ، مدارک ثبت شرکت تعاونی

هـ) رعایت تبصره 2 ماده 2 دستورالعمل تشکیل تعاونیها درخصوص تعاونیهای فوق الذکر الزامی نمی‌باشد. ط)تنظیم و تهیه اوراق مخصوص خرید سهام که داوطلبان عضویت به هنگام خرید سهام آن را تکمیل و امضا خواهند کرد. الف)تناسب هدف های تشکیل تعاونی با هدف ها و برنامه های مصوب دولت.

مدارک ثبت شرکت تعاونی

مجمع عمومی فوق‌العاده نیز بنا به تقاضای کتبی حداقل یک سوم اعضاء تعاونی یا اکثریت مطلق اعضاء هیات مدیره، بازرس یا‌ بازرسان با حضور حداقل دو سوم اعضای کل مجمع تشکیل می‌شود. وظایف این مجمع، تغییر مواد در اساسنامه، تصمیم‌گیری نسبت به عزل یا قبول استعفای هیات‌مدیره و انحلال یا ادغام تعاونی است. پس از تحویل مدارک فوق به اداره ثبت شرکتها- ثبت شرکت تعاونی بوسیله آگهی در روزنامه رسمی به اطلاع عموم می رسد. برای ثبت هر تعاونی لازم است نخست اقدامات انجام شده برای تشکیل آن،از لحاظ مطابقت با مقررات به تایید اداره کل تعاون یا اداره تعاون برسد و برای آن “مجوز ثبت”صادر شود. مجوز ثبت یکی از مدارکی است که باید برای ثبت تعاونی به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم شود. ♦ تعداد بازرسان در ثبت شرکت تعاونی ممکن است یک یا چند نفر باشند.

در تعاونی های دارای بیش از پانصد نفر عضو در صورتی که بار اول مجمع با دو سوم اعضا تشکیل نشود بار دوم با نصف به علاوه یک رسمیت خواهد داشت . هیأت مدیره باید جهت تکمیل پرونده، فهرست اسامی و مشخصات اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل، بازرس یا بازرسان و کلیه اعضاء تنظیم کند و به اداره تعاون تحویل دهد. اعضای هئیت مدیره بازرس یا بازرسان و مدیر عامل قبل از ثبت شرکت تعاونی موظف به طی دوره‌های آموزشی مربوط خواهند بود. مجوز اداره تعاون ثبت برند تجاری جهت ثبت شرکت تعاونی ؛ وزارت تعاون باید «مجوز ثبت» صادر کند. در پاسخ می توان گفت که با عنایت به تکلیف کلی اداره ثبت شرکت ها به رعایت و اجرای قوانین و مقررات، چنانچه از لحاظ شکلی مدارک ناقص باشد و ضوابط رعایت نشده باشد، تا زمان رفع نواقص تکلیفی به ثبت شرکت تعاونی ندارد. برای تاسیس شرکت تعاونی وجود حداقل 7 نفر الزامی است ، که از 2 نفر به عنوان بازرس و 5 نفر به عنوان موسسین یا هیئت مدیره و سهامدار تشکیل شده است.

سرمایه تامین یا تعهد شده از طرف اعضا درهر مرحله ثبت شرکت تعاونی نباید کمتر از ۵١ درصد کل سرمایه شرکت باشد و هر شرکت تعاونی وقتی ثبت و تشکیل می گردد که حداقل یک سوم سرمایه آن تادیه و در صورتی که به صورت نقدی و جنسی باشد تقویم و تسلیم شده باشد. شرکت های تعاونی خاص به گونه ای هستند که عضویت در آن ها محدود به افراد مشخصی مانند اصناف مختلف است. موافقتنامه برای تشکیل تعاونی را صادر می کند و فرم های مورد نیاز و نمونه اساسنامه را به نماینده هیئت موسس می دهد.

شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی

هم چنین تغییرات اسمی و یا ورود و خروج سرمایه گذارن این شرکت اجتناب ناپذیر است. برای راه اندازی شرکت تعاونی ثبت شرکت باید از هزینه ثبت شرکت مطلع باشید. این موضوع باعث می شود که با علم و آگاهی بیشتری برای کار خود اقدام کنید.

  • همچنین اعضای هیئت‌مدیره، بازرسان و مدیر عامل قبل از ثبت شرکت تعاونی موظف به طی دوره‌های آموزشی مربوط خواهند بود.
  • ماده 13- کارکنان دولت نمیتوانندتصدی هیئت مدیره و مدیر عاملی شرکتهای تعاونی را بپذیرند مگر در تعاونیهای خاص کارکنان ادارات و سازمانهای دولتی که در آن شاغل باشند، کارکنان بازنشسته مشمول این بند نمی‌شوند.
  • برای ثبت شرکت پیمانکاری چه باید کرد؟ شرایط، هزینه و مراحلیکی از رایج‌ترین فعالیت شرکت‌های ثبت شده در کشور، پیمانکاری است.

شرکت‌های تعاونی با بیش از پانصد عضو و اتحادیه‌هایی که تعداد اعضای آنها مجموعاً بیش از دو هزار نفر باشد، «تعاونی بزرگ» محسوب می‌شوند. در این مجموعه‌ها، اعضای هیئت‌رئیسه مرکب از هفت نفر مشتمل بر رئیس، نایب‌رئیس،‌ منشی و چهار ناظر خواهد بود. ۱-هیات موسس دارای شرایط قانونی، طرح پیشنهادی را تهیه و اساسنامه را منطبق بر قانون بخش تعاونی تنظیم می‌کنند. اساسنامه شرکت تعاونی مسکن نیز تابع نمونه اساسنامه‌ای‌ست که توسط اداره تعاون هر شهر در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. تشکیل شرکت تعاونی گامی در جهت رفع مایحتاج عمومی و فعالیت به منظور بهبود وضعیت مادی و معیشتی اعضای آن می باشد.

مراحل تشکیل شرکت تعاونی

شرکت همانطور که از نامش پیداست از خانواده کلماتی مانند شراکت و شریک می باشد. به طور کلی شرکت به معنای این است که اشخاصی (از 2 نفر به بالا) جمع شوند و مجموعه ای را با هم تشکیل دهند و با آن مجموعه فعالیت های اقتصادی انجام دهند، نفعی ببرند و پس از کسر هزینه های انجام گرفته، سود باقیمانده را بین اعضای شرکت تقسیم کنند. برای این منظور در نخستین جلسه­ ی پس از انتخاب مدیر عامل به یکی از اعضاء یا به مدیر عامل با حق توکیل غیر وکالت می دهد تا برای ثبت تعاونی اقدامات لازم را انجام دهد. بنابراین هر کدام از انواع شرکت­‌ها، قوانین و مراحل منحصر به فردی دارند که در مقالات قبل به ثبت شرکت تضامنی، سهامی و … اشاره کردیم. لازم به ذکر است که هرگونه ثبت و تغییرات در شرکت‌­های تعاونی به اجازه وزارت تعاون بستگی دارد. برای ثبت شرکت پیمانکاری چه باید کرد؟ شرایط، هزینه و مراحلیکی از رایج‌ترین فعالیت شرکت‌های ثبت شده در کشور، پیمانکاری است.

هیات موسس متشکل از متقاضیان دارای شرایط قانونی، ابتدا این سند را تهیه می­‌کنند و سپس از افراد واجد شرایط دعوت می‌­کنند تا اولین مجمع عمومی را تشکیل دهند و اساسنامه را تصویب کنند. اعضای شرکت در جلسه مجمع عمومی عادی، اعضای هیئت مدیره و بازرس‌های شرکت تعاونی را انتخاب می‌کنند. دقت داشته باشید که روند ثبتی در مورد شرکت های تعاونی با ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت مسئولیت محدود متفاوت است و ممکن است اگر به تنهایی این کار را انجام دهید با مشکلاتی مواجه شوید. پس چه بهتر است این کار را به کمک کارشناسان موسسه ثبت شرکت و اخذ رتبه نیک پارس انجام دهید. مجمع عمومی عادی وزارت تعاون، وظیفه بررسی مدارک را بر عهده دارد و پس از تایید آن، اولین گام ثبت شرکت تعاونی با موفقیت پشت سر گذاشته می شود.

هزینه ثبت شرکت تعاونی

تشکیل شرکت تعاونی و همچنین فعالیت آن، باید مطابق مقررات قانون بخش تعاونی مصوب 1370 و اصلاحی مصوب 1377 سایر مقررات و اصل مربوط، صورت گیرد. مجوز حاکی از تأیید وزارت تعاون بر مطابقت اقدامات ثبت تغییرات شرکت انجام شده برای تشکیل تعاونی با مقررات مربوط است. برای اخذ مجوز ثبت، اولین هیأت مدیره یا وکیل وی، مدارک مورد نیاز ثبت تعاونی را به وزارت تعاون تسلیم و صدور آن را درخواست کند.

تمام فرایند ثبت شرکت در سامانه اینترنتی آسان‌ثبت به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری است. افتتاح حساب در بانک توسعه تعاون به نام «تعاونی در شرف تاسیس» و یا حسابی که توسط بانک توسعه تعاون در یکی از بانک‌ها تعیین می‌گردد. ۲٫شرکت هایی که بخشی از سرمایه از طریق اعضا و بخش دیگر توسط نهادهای عمومی و دولتی تامین می شود. ابتدا بایدموضوع مناسب فعالیتشرکت تعیین شود که در این مرحله توجه به علاقه و توانمندیهای متقاضیان و نیاز منطقه ای امری ضروری است.