نمونه دادخواست انحلال شرکت سهامی

در صورتی که هیچ اقدامی جهت تعیین موضوع کاری شرکت و همچینن شیوه انجام کار شرکت در یک سال پس از به ثبت رسیدن آن انجام نشده باشد. مالیات مربوط به آخرین دوره عملیات شرکت منحله به نرخ ۲۵ درصد ماده ۱۰۵ق.م.م، می‌باشد. بدین معنا که در شرکت‌های با مسئولیت محدود شخصیت و وجود شریک بسیار دارای اهمیت است. اون پیامک ها از طرف اداره ثبت نیست از طرف شرکتهای خصوصی میاد برای شما، اما در خصوص انحلال شما تا 5 سال می تونید اظهارنامه عدم فعالیت ارسال کنید و بگید شرکت ما فعالیتی نداره بعد از اون دیگه باید مشخص کنید تکلیفش رو. دستورالعمل انحلال شرکت به این معنی است که زمانی که شرکت باید ببینیم به صورت اجباری باید منحل شود یا اختیاری، به این فرآیند اجباری و یا اختیاری بودن انحلال دستورالعمل درخواست انحلال شرکت گفته می شود. منحل کردن شرکت هم همانند دیگر امور اداری فراز و نشیب های خاص خودش را دارد.

  • بیش از نصف سرمایه شرکت از بین رفته که این امر با ارسال اظهارنامه به اطلاع تمام صاحبان سهام و اعضای هیات مدیره، همچنین مدیرعامل رسیده که جعت انعقاد مجمع عمومی مبنی بر انحلال و یا ادامه فعالیت و بقای شرکت اقدامات لازم را معمول نمایند.
  • در اول مهر ماه، بطلان شرکت تقاضا می شود، اما دادگاه ملاحظه می کند که همه سرمایه نقدی شرکت در اول شهریور 1374 پرداخت گردیده است.
  • شرکای ضامن باید به اتفاق، مدیر یا مدیران تصفیه را منصوب کنند و هرگاه اتفاق نظر پیدا نکنند، مرجع قضایی، اشخاصی را برای امر تصفیه معین خواهد کرد.
  • دادگاه ضمن صدور حکم بطلان مدیر یا مدیران تصفیه رانیز معین خواهد ساخت تا مطابق مقررات ناظر به مدیران تصفیه نسبت به تصفیه شرکت مبادرت ورزند .

ثبت انحلال شرکت ها بسته به نوع شرکت متفاوت است چنانچه برای انحلال شرکت های سهامی محدودیت زمانی وجود دارد . ما در این مقاله قصد داریم تا شما متقاضیان را با انحلال شرکت ، مراحل و مدارک مورد نیاز و شرایطی که به ثبت انحلال شرکت ختم آشنا کنیم . در ضمن ورشکستگی یک دلیل قهری برای انحلال شرکت خاص است و نیازی به این نیست تا دادگاه برای آن حکمی صادر نماید، در واقع همین که شرکت ورشکست شده باشد کافی است تا انحلال شرکت اعلام شده باشد و لازم است تا بر اساس قانون تمامی موارد شرکت تسویه شود.

مع ذلک، تقاضای شریکی که انحلال شرکت را طالب است باید مبتنی بر دلیل موجهی باشد که ناشی از عمل خود او نیست، بلکه برخاسته از خطای شرکای دیگر است. دادگاههای فرانسه، به حق چنین نظر داده اند که شریک نمی تواند برای انحلال شرکت به دلیل متوسل شود که خود او بانی ثبت برند آن بوده است. دادگاه رسیدگی کننده صلاحیتی گسترده برای تشخیص دلیل موجه دارد و دیوان کشور، حق ورود به این امر را ندارد که آیا دادگاه در تشخیص خود صائب است یا خیر. اینکه چه دلیلی موجه است و چه دلیلی موجه نیست، امری است که نمی توان پاسخ دقیقی به آن داد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

همه اعضا باید صورتجلسه را امضا کنند و برای انحلال رضایت داشته باشند. انحلال پیش از زمان اتمام مدت تنها در صلاحیت مجمع عمومی فوق‌العاده است و جلسه مجمع باید به شکل رسمی و با اکثریت دو سوم آرا حاضر تشکیل شود و تصمیم‌گیری انجام شود. لازم به ذکر است که اگر انحلال به دلیل ورشکستگی باشد تابع مقررات قانون امور ورشکستگی است.

انحلال شرکت از طریق دادگاه

اگر یکی از شرکا حضور نداشته باشد انجام اما وکالت تام ­الاختیاری به اعضا دیگر داده باشد؛ با وکالتنامه میتوان در غیاب ایشان شرکت را منحل نمود؛ در غیر این صورت یا باید خود شخص حضور داشته باشد یا امکان انحلال با انجام آگهی دعوت ممکن خواهد بود. توسط مدیر تصفیه انتخاب شده تعیین و تکلیف و قیمت گذاری توسط کارشناسان متخصص ذهن ناب انجام می گیرد. اساس محاسبه مالیات آخرین دوره عملیات شخص حقوقی منحل شده، ارزش دارایی آن منهای بدهی ها و سرمایه پرداخت شده و اندوخته ها و مانده سودهایی است که قبلاً پرداخت گردیده است. مالیات از بدهی های شرکت محسوب شده و طی فرآیند تصفیه شرکت هر میزان از این بدهی که مالیات آن قطعی شده باشد، باید پرداخت گردد. چنانچه شرکت به مدت یک سال هیچگونه فعالیتی نداشته باشد و یا تا یک سال پس از ثبت، در مورد موضوع شرکت اقدامی صورت نگرفته باشد.

البته وضعیتی که در آن اداره تصفیه امور ورشکستگی در حوزه دادگاه وجود نداشته باشد ، مورد تعیین تکلیف قرار نگرفته است .در این حالت ، منطقا باید که تصفیه را به نزدیک ترین اداره ورشکستگی احاله نمود. ماده بالا مجموعا مبین وجود شخصیت حقوقی لکن با دو سرفصل کاملا متفاوت است . فراز نخست ماده بالا متضمن منع شرکای شخصی از دست اندازی در اموال شرکت تا پیش از تسویه دون شکرت است . چرا که بستانکاران شخصی شرکا طلبکاران مستقیم شرکت به شمار نمی روند .

دلایل خاص در مورد انحلال شرکت‌های با مسئولیت محدود چیست؟

پس از انحلال شرکت، فعالیت ها، پروژه ها و تعهداتی که در حال انجام بوده است باید انجام شده و به تعهدات خود عمل نماید و شرکت اجازه انعقاد قرارداد همکاری و گرفتن پروژه جدید را ندارد. چنانچه شرکا / سهامداران شرکت قادر به تامین سرمایه مورد نیاز و پرداخت دیون و قروض شرکت نباشند، اعلام ورشکستگی نموده تا از افزایش بدهی ها و ورشکستگی بیشتر جلوگیری نمایند. چنانچه شرکای شرکت بنا به اختیار خود و با دلایلی مانند کمبود بودجه و سرمایه، ناتوانی در اداره شرکت و…. ماده ۱۱۵ قانون مالیات های مستقیم به مالیات انحلال شرکت پرداخته و نحوه محاسبه آن را اینگونه شرح می دهد. درصورتی که مدیر تصفیه توسط دادگاه تعیین گردیده باشد، تمدید این مدت با دادگاه خواهد بود.

سهامداران شرکت سهامی ……………… با توجه به شرایط بد اقتصادی و عدم سود دهی شرکت و اینکه بیشتر از نصف سرمایه شرکت از میان رفته جهت انحلال یا بقای شرکت اقدام به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام می نمایند. 1.«وقتی که شرکت موضوعی را که برای آن تشکیل شده است انجام داده با انجام آن غیرممکن شده باشد» باید منحل شود(بند یک ماده 199 لایحه قانونی 1347). هرگاه مجمع اخیر به دلیلی برای اعلام انحلال شرکت تشکیل نشود، یا به انحلال آن رأی ندهد، هر ذی نفع می تواند انحلال شرکت را از دادگاه درخواست کند(بند 4 ثبت شرکت ماده 201 لایحه قانونی 1347). در صورتی که یکی از شرکا فوت شود و بموجب اساسنامه شرکت، فوت شریک باعث انحلال شرکت باشد، شرکت منحل خواهد شد.

برای مثال ممکن است مشخص شود که بخش عمده‌ای از فعالیت شرکت که هدف اصلی تشکیل آن بوده غیرقانونی است. ذینفعان شرکت علاوه بر سهامداران و مدیران و بازرس قانونی، به همه اشخاصی گفته می شود که از فعالیت یا اقدامات یا تصمیمات شرکت سهامی، تغییرات شرکت متضرر یا بهره مند می شوند و می توانند اثبات نمایند که در شرکت سهامی دارای نفع یا ضرر هستند. شرکت های سهامی ممکن است به دلایل مختلف منحل شوند و انحلال شرکت سهامی می‌تواند منشا قراردادی یا قانونی یا اقتصادی یا قضایی داشته باشد.

در صورتی که پست تمام یا بعضی از اعضای هیات مدیره و همچنین پست مدیر عامل شرکت طی مدتی زائد بر شش ماه بلامتصدی مانده باشد هر ذینفع می تواند به دادگاه جهت انحلال شرکت مراجعه نماید. یا اینکه بیش از شش ماه تعداد شرکاء و یا سهامداران شرکت از حداقل مقرر در قانون کمتر باشد. در صورتی که به هر علت مدیر تصفیه تعیین نشده باشد یا تعیین شده ولی به وظایف خود عمل نکند هر ذینفع حق دارد تعیین مدیر‌تصفیه را از دادگاه بخواهد در مواردی نیز که انحلال شرکت به موجب حکم دادگاه صورت می‌گیرد مدیر تصفیه را دادگاه ضمن صدور حکم انحلال‌شرکت تعیین خواهد نمود. مدیر یا مدیران تصفیه باید ظرف مدت یک ماه از تاریخ اعلام ختم تصفیه مراتب را به دفتر ثبت تجارتی و شرکت ها اعلام دارند و همانند مرحله انحلال شرکت این امر باید ثبت و آگهی شود.